Pastorn har ordet

Åter dags för en text till Betelbladet och för det mesta rinner orden bara till, men denna gång; ingenting! Har du någon gång varit på den där platsen där man behöver höra från himlen och du hör ingenting? Eller, du behöver se någonting men ingenting syns? Då är det lätt att ställa frågan: ”Gud, var är du?”. Då är det bra att påminna sig om att det inte handlar om vad vi ser eller känner, Herren är alltid nära och du kan alltid lita på Honom. ”… Och se, jag är med er alla dagar intill tidens slut” (Matt 28:20b). Han har lovat att aldrig lämna oss eller överge oss. Och detta löfte kommer från Honom som inte kan ljuga! Och inte bara detta löfte!

”Ty alla Guds löften har i Honom (Jesus) fått sitt ja. Därför får de också genom Honom sitt amen, för att Gud ska bli ärad genom oss” 2 Kor 1:20

Alla löften, och det finns många löften i bibeln, alla dessa löften tillhör oss genom Jesus Kristus. Känner du dig fattig? Då vill min Gud fylla alla dina behov (Fil 4:19). Känner du sorg? Han är all trösts Gud (2 Kor 1:3f). Känner du dig sjuk? Han sände sitt ord för att bota dig (Ps 107:20). Så känner du dig fast i ingenting? Håll fast vid Hans löften så kommer du att få se någonting skapas ur ingenting. Och även om vi ibland kan vara trolösa så är Gud trofast, för Han kan inte förneka sig själv (2 Tim 2:13)

Vi har haft många talare på besök i församlingen nu i februari och vi är så tacksamma för dem, de har befruktat och berikat oss. Men nu går vi vidare mot nya segrar och som vi tror nya tider. Till påsk väntar en härlig konferens med talare som Tigleth Malkey, Daniel Alm, Curt Johansson och Morgan Karlsson, vi tror på ett rejält lyft i Anden dessa dagar. Var välsignade, älska varandra och lita på Gud!

Tord Renkel

Kalender

torsdag 19 Maj 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 22 Maj 11:00
Gudstjänst med team från Ungdom med Uppgift (Betel)
söndag 29 Maj 11:00
Gudstjänst med Henrik Herza (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234