Pastorn har ordet

 

Den långa vintern fick till slut ge med sig och värmen har kommit, maj har tydligen varit den varmaste på 120 år.  Det är bara att njuta och hoppas på att det vackra vädret fortsätter.  Låt oss be att detsamma får gälla för vår församling och det arbete vi står i.  Herren har så mycket för oss, ja, så mycket mer än vi kan begära eller tänka.  Så vi ber att den kommande tiden blir en tid då vi ser Jesus ännu tydligare, får se Guds Ord verka i all sin kraft och att löftena blir fullbordade i våra egna liv och i församlingens.

”Anden själv vittnar med vår ande att vi är Guds barn.  Och är vi barn så är vi också arvingar, Guds arvingar och Kristi medarvingar, lika visst som vi lider med Honom för att också förhärligas med Honom” (Rom 8:16f)

Tänk att vi får kallas för Guds barn, ”De är inte födda av blod eller av köttets vilja eller av någon mans vilja, utan av Gud” (Joh 1:13).  Gud älskar alla, det vet vi, men alla är inte Hans barn, man föds till det genom Jesu blod och genom Hans Ande och vi föds in i Hans underbara rike.  Det är ett annorlunda rike, ett rike med rättfärdighet, glädje och frid i den Helige Ande.  Det är ett övernaturligt rike med övernaturliga lagar och övernaturliga manifestationer!  Att vara Hans barn har sina fördelar, vi har en favör som världens barn inte har, vi har en källa som världens barn inte har och vi har ett liv som världens barn inte har och vi är ett annorlunda folk med rikedomar som världens barn inte har.

”Är vi barn är vi också arvingar, Kristi medarvingar”.  Vi har ett arv och hela det arvet tillhör oss.  I det mänskliga så delas ju arvet upp lika mellan barnen och det finns ju bara det som finns.  Det är inte alltid det finns så mycket åt var och en.  Men vi får inte tänka mänskligt när det gäller det himmelska, det finns ingen botten i Gud.  Om vi tänker att det finns tre miljarder kristna i världen (ren gissning) så blir det ju inte mindre ju fler vi blir, hela arvet tillhör var och en av oss.  Om vi tänker oss ett smörgåsbord så är det ju inte så att en får sillen och någon annan får ta köttet, alla får av allt så mycket dom vill.  Det finns inga begränsningar i Gud!

”Alla Guds löften har i Honom fått sitt ja.  Därför får de också genom Honom sitt Amen, för att Gud ska bli ärad genom oss” (2Kor 1:20).

”Välsignad är vår Herre Jesu Kristi Gud och Far, som i Kristus har välsignat oss med all andlig välsignelse i himlen” (Ef 1:3)

Ta ut av ditt arv denna sommar!

Vill påminna om att cellgrupperna har en gemensam avslutning den 19:e juni kl. 18:00!  Kom gärna ihåg att be för smålandskonferensen, vi tror på ett nedslag ifrån himlen! Med önskan om en glad, varm, händelserik och trevlig sommar!  Och kom ihåg: Du är älskad av Gud!

Tord Renkel / Pastor

Kalender

torsdag 2 december 19:00
Böneberget (Betel)
torsdag 9 december 19:00
Böneberget (Betel)
torsdag 16 december 19:00
Böneberget (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234