Pastorn har ordet

För någon dag sedan när jag var i bön kom denna enkla sanning till mig: Jag är nära, Jag är här och Jag är nu! I Efesierbrevet 2:13 läser vi: ”Men nu, genom Kristus Jesus, har ni som tidigare varit långt borta kommit nära genom Kristi blod”.

Det här är en av de största gåvorna vi har fått genom frälsningen, Han är nära. Ett av Guds förbundsnamn är Jehova Shammah = Herren Är Alltid Närvarande. Det betyder att Han är överallt samtidigt, det finns ingenstans att gömma sig för Hans närvaro. En del ser det som ett hot men för oss är det en välsignelse. Sen läser vi att genom Jesu blod har vi kommit nära, det är alltså ett steg närmare än vi var förut. Det betyder att Han har en mer aktiv del i våra liv så mycket som vi nu tillåter det. Hans allmänna närvaro finns alltid som en generell sanning, men nu är Han på ett personligt sätt närvarande i våra liv. Därför har Jesus lovat: ”Jag ska aldrig lämna er eller överge er, Jag är med er alla dagar intill tidens ände”. Även i tider där vi känner oss misslyckade eller nedtryckta så är Han där, för att uppmuntra, styrka och bära oss.

Vi läser vidare i vers 18: ”Genom Honom har vi båda i en och samme Ande tillträde till Fadern”. De båda hänvisar alltså till det judiska folket och vi andra som är hedningar, men här finns det ingen skillnad, skiljemuren är riven. Det är samma blod och samme Ande som talar för oss. Och det ger oss tillträde till Fadern. Hebréerbrevet 10:19f säger: ”Bröder, i kraft av Jesu blod kan vi därför frimodigt gå in i det allra heligaste på den nya och levande väg som Han öppnat för oss genom förhänget, det vill säga Sin kropp”. Det allra heligaste talar om Guds Manifesterade närvaro. Så Hans manifesterade närvaro är tillgänglig för oss alla genom Jesus Kristus, alltid! Han är nära, Han är här och Han är nu. Sorgligt nog lever många kristna som om detta inte vore sant! Men om vi som församling ska vara det som Han har tänkt att vi ska vara, så behöver detta vara en verklighet i allas våra liv!

Med önskan om Guds välsigne, låt detta bli ett år av genombrott och skörd för var och en av er, ta hand om varandra och uppmuntra varandra!

Tord Renkel / Ass. pastor

Kalender

söndag 21 augusti 11:00
Gudstjänst med Susanne Renkel (Betel)
torsdag 25 augusti 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 28 augusti 11:00
Gudstjänst med Curt Johansson (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234