Pastorn har ordet

Vi närmar oss julen och då går ju våra tankar till det stora och förunderliga som inträffade i den lilla judiska staden Bethlehem för snart 2000 år sedan. Det som skedde där skulle komma att ha betydelse för hela mänskligheten och därför har det aldrig blivit bortglömt, utan år efter år firas denna händelse över hela vår värld. Naturligtvis gäller det Jesus födelse.

Vi läser i Luk. 2:8 – I samma trakt uppehöll sig några herdar, som låg ute och vaktade sin hjord om natten. De allra flesta var helt omedvetna om det oerhörda som hade inträffat, men det fanns några som befann sig i samma trakt. Plötsligt blev de medvetna om att något märkligt höll på att inträffa. En Herrens ängel uppenbarade sig och Herrens härlighet upplyste hela området. De fick höra ett budskap från en annan värld: ”För idag har en Frälsare blivit född åt er i Davids stad, och han är Messias Herren.”

Idag närmar vi oss också en av världshistoriens största händelser. Jesus har nämligen lovat att återvända igen. Denna gång för att hämta sin församling, som också benämns som Jesu Kristi brud. Vad viktigt det är, att vi också befinner oss i samma trakt, som jag tolkar som att befinna sig i Guds närhet genom den helige Ande.

Det står i Lukas att de vaktade sin hjord om natten. Det är natt i vår värld. Vi upplever världssituationen allt mera hotfull och mörk och vi närmar oss midnatt. Jesus själv sa angående denna tid: ”Vaka alltid och be om kraft att kunna undfly allt det som skall komma och kunna bestå inför Människosonen.”

Låt oss denna jul stämma in i änglarnas lovsång till honom, som en gång föddes i den enkla krubban i Betlehem: ”Ära vare Gud i höjden och frid på jorden, till människor hans välbehag.” Jesus Kristus är vårt enda hopp om en ljus framtid både här och för evigheten och vi får aldrig förlora blicken på honom. Se till att du alltid befinner dig i samma trakt, så att inte du missar hans nästa ankomst, därför att det närmar sig nu. Händelserna i vår värld ger oss mycket starka profetiska indikationer på att vi lever i församlingens slutepok, och att vi kan förvänta oss hans ankomst när som helst.

Med detta budskap vill jag tillönska er alla En Välsignad Julhelg och Ett Gott Nytt År.

Curt Johansson / Pastor

Kalender

torsdag 28 oktober 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 31 oktober 11:00
Gudstjänst med Henrik Herza. (Betel)
torsdag 4 november 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 7 november 11:00
Gudstjänst med Tord Renkel. Nattvard. Församlingsmöte (Betel)
torsdag 11 november 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 14 november 11:00
Gudstjänst med Per Åkvist. (Betel)
torsdag 18 november 19:00
Böneberget (Betel)
fredag 19 november
Mariadagar Klicka för mer info (Betel)
söndag 21 november 11:00
Gudstjänst med Erik Ask. (Betel)
torsdag 25 november 19:00
Böneberget (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234