Pastorn har ordet

När vi ser på vad som händer i vår värld idag, så har vi oändligt mycket att vara tacksamma för. Först och främst är frälsningen genom Jesus Kristus ett ämne till evig tacksamhet. Tänk att just jag, som var förlorad, utan Gud och utan hopp i denna världen, fick uppleva den stora nåden att upptäcka frälsningens gåva. Mitt i all otrygghet, i en ökad våldsmentalitet och en osäker framtid har vi fått finna en trygghet, som inte bara gäller denna tid utan hela evigheten. Likt Noa har vi funnit vägen in i frälsningsarken.

Ett annat ämne till tacksamhet är att vi får tillhöra Guds församling. Församlingens gemenskap är jätteviktig i en tid av mycket frestelser och påfrestningar. I denna gemenskap finner vi näring och uppbyggelse för den andliga människan och där får vi också träffa våra bröder och systrar i tron, såsom lemmar i Kristi kropp. En av fiendens taktiker går ut på att dra oss ut i periferin, där vi blir ett lättare byte för hans attacker. Vi läser i Hebr. 10:39 – Vi hör inte till dem som drar sig undan och går förlorade. Vi hör istället till dem som tror och vinner sina själar. Tacka Gud för församlingen, som är Guds egen tanke och plan för vårt välbefinnande och trygghet. Låt os prioritera böne- och församlingsgemenskap.

Ett tredje ämne till tacksamhet är att Gud har utvalt oss för en tjänst, en uppgift i sin församling. Han har förtroende för oss och vill använda oss till välsignelse och hjälp för andra. Gräv inte ner dina talenter utan ställ dem till Guds förfogande och du blir välsignad. Om vi var och en finner vår plats och tjänar med tacksamhet innebär det en oerhörd styrka för Guds församling. Ef. 4:16 säger – Från honom får hela kroppen sin tillväxt. Så byggs kroppen upp i kärlek, och den fogas samman och hålls ihop genom det stöd som varje led giver.

Slutligen bör vi tacka Gud för att vi får leva i ett land, där vi fortfarande upplever välstånd och trygghet. Detta är ett privilegium som så många länder saknar idag. Jag är övertygad om att ett lands välsignelse är beroende av dess innevånares böner och gudsfruktan. Låt oss fortsätta i bön och åkallan för vårt land och folk. Gud välsigne dig!

Curt Johansson / Pastor

Kalender

torsdag 28 oktober 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 31 oktober 11:00
Gudstjänst med Henrik Herza. (Betel)
torsdag 4 november 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 7 november 11:00
Gudstjänst med Tord Renkel. Nattvard. Församlingsmöte (Betel)
torsdag 11 november 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 14 november 11:00
Gudstjänst med Per Åkvist. (Betel)
torsdag 18 november 19:00
Böneberget (Betel)
fredag 19 november
Mariadagar Klicka för mer info (Betel)
söndag 21 november 11:00
Gudstjänst med Erik Ask. (Betel)
torsdag 25 november 19:00
Böneberget (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234