Pastorn har ordet

Ja, livet uppenbarades, vi har sett det och vittnar om det och förkunnar för er det eviga livet, som var hos Fadern och uppenbarades för oss. 1 Joh. 1:2.

För de flesta handlar julen om en tradition, som man förknippar med tomten, julklappar och god julmat. Den präglas ju också av mycket ljus, glitter och glans och en speciell stämning. Visst minns vi alla vår barndoms jular med alla förväntningar och en viss spänning i luften inför julklappsutdelningen.

Ser vi lite djupare på det som inträffade in det lilla mörka stallet i Betlehem, då jungfru Maria födde sin förstfödde och la honom i en krubba, så öppnar sig en dimension som sträcker sig bortom vår tankeförmåga. Det liv, som fanns hos Gud, hade stigit ned och tagit sin boning i en liten baby. Det skedde när den helige Ande och den Högstes kraft kom över den unga Maria, och på detta sätt blev hon havande utan att ha känt någon man. Ett övernaturligt mirakel hade skett.

Redan innan födelsen hade ängeln Gabriel gett honom namnet Jesus, som betyder Frälsaren. Mänskligheten hade genom syndafallet förlorat Guds liv (zoe-livet) och vi var alla förmörkade till vårt sinne, utan Gud och utan hopp i denna världen. Vi drev alla omkring utan mål och utan mening och famlade efter det förlorade paradiset. Men Gud hade inte utelämnat oss till en evig förtappelse. Han sände oss en Frälsare.

Genom Jesus Kristus kom livet tillbaka till mänskligheten. Förutan honom finns inget verkligt liv.Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet. 1 Joh. 5:12. Den främsta anledningen att fira julen är ju att vi genom Jesus på nytt fick möjlighet att komma tillbaka till gemenskapen med Gud och att vi fick del av det eviga livet. Vi som var döda i våra synder och överträdelser har nu genom Jesu försoningsverk tillträde till den himmelska dimensionen. Detta är verkligen något att fira och glädjas över.

LÅT INTE ALLT DET YTTRE FÖRDUNKLA JULENS VERKLIGA INNEHÅLL, UTAN VÄND DIG TILL HONOM SOM KOM FÖR ATT GE LIV OCH ÖVERNOG, OCH DIN JUL KOMMER ATT FÅ EN ANNAN STRÅLGLANS.

Slutligen vill jag tillönska dig En Välsignad Julhelg och Ett Gott Nytt År

Curt Johansson / Pastor

Kalender

söndag 21 augusti 11:00
Gudstjänst med Susanne Renkel (Betel)
torsdag 25 augusti 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 28 augusti 11:00
Gudstjänst med Curt Johansson (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234