Pastorn har ordet

Det kommer alltid en ny dag, även om natten ibland kan var lång och mörk. Själv fick jag gå igenom en hjärtoperation i slutet av februari. En skicklig kirurg lyckades reparera en läckande klaff. Visst var det en tuff upplevelse, men allt gick bra. Hela tiden visste jag att den store överläkaren, Jesus Kristus, fanns med. Jag såg ljuset långt borta i tunneln, och jag visste att Guds ord lovar att – Gud är trofast, han skall inte tillåta att ni frestats över er förmåga, utan när frestelsen kommer, så skall han också bereda en utväg, så att ni kan härda ut. 1 Kor. 10:13.

Nu har det snart gått två månader sedan hjärtoperationen. Krafterna har börjat återvända, hjärtat klappar jämnt och fint och såren har läkts. En ny dag har brutit fram även efter denna prövning. Jag kan bara stämma in med aposteln – Gud är trofast. Det håller att lita på honom, då prövningar och svårigheter drabbar oss. Vad vi än möter, så står hans löften fast. Han är vår Frälsare; Han är vår Läkare; Han är den som uppehåller oss i nödens stund.

Malaki säger i kapitel 4 vers 2 – Men för er som fruktar mitt namn skall rättfärdig-hetens sol gå upp med läkedom under sina vingar. Då skall ni komma ut och hoppa likt kalvar som släpps ur sitt bås. Förfall inte till bitterhet och klagan då prövningar drabbar dig. Håll fast vid Guds godhet och trofasthet. Låt den goda bekännelsen komma över dina läppar, och du skall få erfara att snart bryter en ny dag fram, då rättfärdighetens sol går upp med läkedom och helande. Då detta sker kommer också du att erfara hur livslusten och glädjen bryter fram i ditt liv, och du känner dig som kalvarna som kommer ut ur det mörka båset.

Jag ser nu fram emot våren och sommaren med förväntan. Vi hade en underbar påskkonferens och låt oss tro för en segerrik och ljus tid i vår församling. Jag gläder mig över det som skett hittills i år i vår församling, och jag tackar Gud för er alla som helhjärtat engagerar er för Guds rikes framgång. Visst kan vi få möta prövningar, men kom ihåg att det kommer alltid en ny dag.

Slutligen vill jag tacka er för alla förböner och för den kärlek och omsorg som jag har möta under denna prövning. Under svåra tider i livet uppskattar man ännu högre att få tillhöra en församlingsgemenskap. Gud välsigne er var och en rikligen!

Curt Johansson / Pastor

Kalender

torsdag 28 oktober 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 31 oktober 11:00
Gudstjänst med Henrik Herza. (Betel)
torsdag 4 november 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 7 november 11:00
Gudstjänst med Tord Renkel. Nattvard. Församlingsmöte (Betel)
torsdag 11 november 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 14 november 11:00
Gudstjänst med Per Åkvist. (Betel)
torsdag 18 november 19:00
Böneberget (Betel)
fredag 19 november
Mariadagar Klicka för mer info (Betel)
söndag 21 november 11:00
Gudstjänst med Erik Ask. (Betel)
torsdag 25 november 19:00
Böneberget (Betel)

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234