Pastorn har ordet

Världen är omskakad efter ännu en fruktansvärd terroristattack, denna gång i Bryssel. Terrorismen kryper närmare vårt eget land, som ändå har känts tryggt i förhållande till vad som händer runt omkring i världen. Vår strävan att bygga upp ett välfärdssamhälle, där alla skall ha det någotsånär bra, tycks kännas mer och mer som bara ett önsketänkande som grusas av händelseutvecklingens krassa verklighet.

Frågan vi behöver ställa oss är: ”Vart skall vi vända oss för att finna en utväg, en lösning på den alltmer komplexa, turbulenta och otrygga tillvaro vi är på väg in i?” Den tro, den frälsning, det erbjudande från Gud som har funnits tillgänglig för varje människa i snart 2000 år tycks ändå, trots allt, stå kvar som enda möjliga lösningen och utvägen för människan. Även om det ständigt uttrycks mycket förakt och ringaktning för den kristna tron, så tycks människor intuitivt vända sig till någon högre makt när det chockerande inträffar.

En mörkhyad kvinna, som tillfrågades hur hon upplevde det efter den sista terrorattacken, svarade: ”Jag tror på Gud och därför fruktar jag inte, utan känner mig trygg.” Tron på den Gud som nedsteg i mänsklig gestalt och försonade oss med sig själv genom Kristi död på Golgata kors, står fortfarande kvar som människans enda trygghet och hopp. Vi sjunger i en odödlig sång: ”Jag vill älska det urgamla kors. I dess kraft skall jag segra till slut.”

Låt oss förenas i stark bön om en andeutgjutelse, som på nytt öppnar människors ögon för Guds nådeserbjudande. Tyvärr har ”denna tidsålders gud” så förblindat människors ögon, så att de inte skall se den räddning som Gud har berett genom Jesu död och uppståndelse. Förhoppningsvis skall den utveckling av våld, terror och skräck som drar genom mänskligheten, göra att många börjar lyfta sina ögon mot honom som sträcker ut sina sårmärkta händer och erbjuder frälsning och räddning.

Låt oss inte skämmas för korset, som står där rest som en öppen port till Guds gemenskap både nu och för evigheten. Korset är vårt enda hopp!

Med tillönskan om en välsignad och segerrik vår och sommar.

Curt Johansson / Pastor

Kalender

söndag 21 januari 11:00
Församlingens årsmöte David Duveskog. (Betel)
torsdag 25 januari 19:00
Böneberget (Betel)
lördag 27 januari 14:00
"Afternoon tea" för kvinnor (hos Carin Hyving)
söndag 28 januari 11:00
UngaVuxna gudstjänst Samuel Liljeblom. (Betel)
torsdag 1 februari 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 4 februari 11:00
Gudstjänst Tord Renkel. Nattvard. Söndagsskolan startar (Betel)
torsdag 8 februari 19:00
Böneberget (Betel)
lördag 10 februari 19:00
Lovsångskväll (Betel)
söndag 11 februari 11:00
Gudstjänst Göran Duveskog. Söndagsskola. (Betel)
torsdag 15 februari 19:00
Böneberget (Betel)

Curts blogg

Vår podcast

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)
0271-15251 (Betel)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234