Hem

Välkommen till Betel

Vi är en kristen församling belägen i Runemo med stort hjärta för mission.
På hemsidan hittar du information om gudstjänster och samlingar vi har.
Välkommen

Så var det dags för Betels 50-års jubileum. Kyrkan var fullsatt inför lördagskvällens jubileumsfirande. Under tisdagen var vi tvungna att gå ut på sociala medier och meddela att vi inte kunde ta emot fler anmälningar.

Det var med stor glädje som Curt Johansson och Göran Duveskog kunde hälsa den stora publiken välkommen.
Programmet och gästerna presenterades.  Curt gav en tillbakablick över de 50 åren och berättade utifrån proto-kollet hur det var när församlingen bildades.

Betels sångteam hade planerat en bukett sånger som speglade de 50 åren. Det var ett härligt drag i sången och man började med ”Fram i striden gå en här, tänd utav Guds And. Jesus hövding för dem är, de ledas av hans hand.” -Och sen kören, ”Maranatafolket lyckliga vi är, hånade men saliga ty Gud står med oss här”.

Bertil Eriksson kommunfull-mäktiges ordförande i Ovanåker uppvaktade och gratulerade församlingen. Ett flertal församlingar från orten uppvaktade också med blommor. Sören Johansson tidigare pastor i Betel, men nu pastor i Bollnäs Bibelcenter, berättade hur han blev frälst på ett väckelsemöte i Folkets Hem, i den då unga församlingen.

Vid olika tillfällen sjöng Donald Bergagård och Agne Bark egna sånger och stämningen var på topp. Både Agne och Donald fick betyda mycket för församlingen i olika skeden under den första tiden. Så också evangelisten Erik Gunnar Eriksson, grundaren av Hoppets Stjärna, nu död sedan några år tillbaka. Hans son Lennart och dotter Ulrika som nu leder verksamheten medverkade. Lennart berättade hur han fått ett personligt möte med Jesus och gick på i stil med sin far för många år sedan. Det blev stora applåder efter en brinnande appell.  Vi behöver Jesus, utropade Lennart. Sverige behöver Jesus och detta behöver genomsyra allt missionsarbete!

Vid några tillfällen sjöng både Donald, Agne, George Larsson och Birger Skoglund, de gick under namnet ”Old boys”.  Ojoj, det var verkligen jubileums känsla denna kväll.

1965 – 2015. 50 år av Guds trofasthet. 50 år av ett stycke väckelsehistoria. Men församlingen blev inte en liten klubb för inbördes beundran. Ett stort missionsarbete har växt fram genom församlingen. Det fick namnet Trosgnistans Mission. Inspirationen och glädjen har kanaliserats i själavinnande, församlingsbyggande och hjälparbete.

Det bjöds på mat, tårta och kaffe under kvällen. Det minglades och pratades och trots att dryga 4 timmar gått så hade folk likväl inte bråttom hem. Vilken kväll!

På söndagen fortsatte firandet med blandad sång och Donald Bergagård predikade om vikten att inte sitta i gamla former, att vara öppen för att förpackningarna kan se olika ut bara innehållet är ”bibliskt”.

En DVD från kvällen går att förbeställa från Trosgnistans webbshop.

Kalender

torsdag 23 november 19:00
Böneberget (Betel)
söndag 26 november 11:00
Gudstjänst Göran Duveskog. Söndagsskola (Betel)
torsdag 30 november 19:00
Böneberget (Betel)

Curts blogg

Vår podcast

Kontakt

E-post
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon
0278-13010 (Trosgnistan)
0271-15251 (Betel)

Expeditionen

Kyrkans expedition finns på Trosgnistans Missionscenter där du kan träffa Curt, David eller Tord. Trosgnistans center ligger på Gärdet i Bollnäs. (Edelsbergsvägen 5) [Karta]

Hitta till kyrkan

Betel
Runemovägen 130
822 92 Alfta
[Karta]

Adress

Betel
c/o Trosgnistans Mission
Box 1112
821 12 Bollnäs

Gåvor

Swish
123 157 9150

BankGiro
5580 - 7234